Curavida Brasschaat

Bredabaan 851, 2930 Brasschaat

Curavida Brasschaat

Bredabaan 851, 2930 Brasschaat

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar vanaf 8u30 tot 20u. Afspraken kunnen telefonisch 03/645 57 02 of online vastgelegd worden.

Maandag 09u-20u00: op afspraak
Dinsdag 09u-20u00: op afspraak
Woensdag 09u-20u00: op afspraak
Donderdag 09u-20u00: op afspraak
Vrijdag 09u-20u00: op afspraak
Zaterdag 09u-20u00: op afspraak
Zondag

Onze praktijk

Zorgverlening

Radiografie

Om tot een juiste diagnose te komen, is het soms nodig een rontgenfoto te nemen. Zowel de praktijk te Schoten als deze te Brasschaat zijn uitgerust met een digitaal radiografie apparaat. Het voordeel is dat de foto bijna onmiddellijk zichtbaar is en meer in detail bekeken kan worden.

Echografie

Echografie is een belangrijk hulpmiddel bij de diagnose van verschillende aandoeningen, zoals bv, blaasproblemen, baarmoederontstekingen, tumoren in de buikholte,… We beschikken over een Mindray DC70EXP toestel om zowel abdominaal als cardio onderzoeken te doen.

Hospitalisatie

Wanneer uw huisdier extra gemonitord of intensief behandeld moet worden, kunnen wij uw vriend hospitaliseren om hem ten allen tijde de beste zorgen te kunnen bieden. In Brasschaat beschikken we over 2 aparte hospitalisatie-ruimtes met in totaal opvang voor 12 dieren, in Schoten kunnen we 5 dieren gelijktijdig opvangen.

Microscopie

In onze praktijk wordt microscopisch onderzoek uitgevoerd bij huid- en ooraandoeningen. Ook van puncteerbare gezwellen doen we steeds een microscopisch onderzoek om een onderscheid te kunnen maken tussen een ontsteking of een tumoraal proces.

Tandheelkunde

Een goede tandverzorging voorkomt slechte adem, verlies van tanden of andere orale ziekten (gingivitis, parodontitis,…) Om reeds gevormde tandsteen te verwijderen, wordt gebruik gemaakt van een ultrasoon apparaat (zoals bij de tandarts). Hierbij wordt het dier steeds onder totale verdoving gebracht. Zowel te Schoten als te Brasschaat beschikken we over gespecialiseerde ultrasoon toestellen.

Vaccinatie / titerbepaling

Wij volgen het advies van WSAVA op wat betreft vaccinatie schema’s. Om niet overbodig te vaccineren, wordt ook gebruik gemaakt van het zogenoemde 'titeren'. Een bloedtiter is een kwantitatieve maat voor antistoffen in het bloed tegen een ziektekiem.

Chirurgie

De meeste operaties kunnen in onze praktijken uitgevoerd worden. Zowel te Schoten als te Brasschaat zijn er speciale operatieruimtes. Uw huisdier wordt onder narcose gebracht met gasanesthesie of injectieanesthesie en wordt tijdens de operatie nauw opgevolgd met een monitor die het hart en de ademhaling registreert.

Identificatie

Identificatie is wettelijk verplicht: Voor alle honden ouder dan 4 maanden Voor alle honden en katten in geval van overdracht of verkoop. Hierbij wordt een chip onderhuids in de halsstreek (aan de linker kant) geplaatst. De registratie van het dier op uw naam gebeurt in een Belgische databank.

Laboratorium

Wij werken voor de analyse van labo onderzoeken (bloed, urine, ontlasting,…) nauw samen met AML en hebben eigen analysetoestellen van IDEXX. Dit stelt ons in staat om op 20 minuten meteen een bloedanalyse uit te voeren in de praktijk.

Voeding

We maken een onderscheid tussen “onderhoudsvoedingen” om gezonde dieren in optimale gezondheid te houden en “dieetvoedingen” voor dieren met gezondheidsproblemen (bv, maagdarmklachten, obesitas, nierfalen, allergieën,…).

Huisbezoeken

Naast de behandeling op de praktijk, bieden wij ook de mogelijkheid om een afspraak te maken voor huisbezoek. Soms is het immers niet mogelijk om op de praktijk te geraken. Enkel tijdens de wachtweekend zijn huisbezoeken niet mogelijk omdat we ten alle tijden spoedgevallen moeten kunnen ontvangen.

Contacteer ons!

Curavida Brasschaat

Bredabaan 851, 2930 Brasschaat

03/645 57 02

info@curavida.be
www.curavida.be

TOP